Джеймс Дайсън прекратява проекта си за електрически автомобил. Английският бизнесмен съобщи новината с писмо по електронната поща до всички свои служители, в което казва, че той и борда на директорите са взели това решение след неуспешния опит да намерят купувач за бизнеса. Дайсън добавя също така, че компанията ще концентрира усилията си върху тежката задача по производството на solid state батерии, както и на фундаментални технологии като оптични системи, роботика, машинно обучение и изкуствен интелект.

„Автомобилният екип на Дайсън разработи фантастична кола: всички бяха много находчиви и до последния момент изключително всеотдайни на работата си.“ – пише Джеймс Дайсън в писмото си. „В крайна сметка обаче, въпреки огромните усилия, които положихме просто не виждаме начин да направим проекта финансово рентабилен.“

Първоначално Dyson обяви, че производството на електромобила ще започне през 2020 г., но миналата година старта беше отложен за 2021 г, като беше съобщено също така, че дейността ще бъде изнесена в Сингапур. Мечтата на Дайсън беше да създаде цяла гама електромобили носещи неговото име, като успоредно с това предвиждаше и разработването на solid state батерии за тях, които според него ще станат бъдещето на електромобилността.