Има такива индикации, но нищо не е сигурно.

Форд първоначално анонсира идеята си за електрически SUV през Януари 2018, при което обещаваше продажбите на въпросния да започнат през 2020г. Малко по-късно, през Август 2019 представител на висшето ръководство на фирмата подхвърли, че представяне на подобен модел можем да очакваме още през тази година. Последните слухове по темата са, че чисто електрически SUV модел ще бъде показан по време на изложението Los Angeles Auto Show следващия месец.

Доколко може да се вярва на тази информация на този етап е трудно да се каже, тъй като всичко това са по-скоро догадки и предположения, отколкото факти, потвърдени от сигурен източник. До подобни изводи достига в свои публикации сайта SeekingAlpha, който смята, че по този начин автомобилното изложение в LA се превръща в основното събитие на което големите производители ще показват новите си модели, вземайки по този начин функцията от North American International Auto Show в Детройт.

Какво знаем до момента:

Демонстрация на SUV модел на базата на Mustang – през Ноември.

Анонс за изцяло електрически модел – до края на годината.

Официалните коментари от представители на Форд – нито потвърждават, нито отхвърлят подобно събитие в ЛА.

 

Първоначалните планове на производителя бяха бъдещия електромобил да се казва Mach1 moniker. Голямото недоволство от феновете на марката обаче, по всяка вероятност ще накара ръководството на Форд да се откаже от тази идея, така че бъдещето име засега остава неясно. Без значение как ще се казва, бъдещия електромобил с висока позиция на седене ще бъде достпен в два варианта: основна версия с пробег от 300 мили и по-скъп вариант с пробег от 373 мили с едно зареждане. На по-късен етап към двете версии на електромобила не е изключено да се появи и пърформънс модел.